Familie mediation

Iedereen kent wel de verhalen van vechtscheidingen of volledig uit de hand gelopen relaties. Als je zo een verhaal hoort, denk je 'dat overkomt mij niet'.
Mediation bij echtscheidingen helpt mensen om uit een emotionele en vaak ingewikkelde situatie te komen.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat Mediation, ook als partners al ruime tijd gescheiden zijn, een goede manier is om eerder gemaakte afspraken bij te stellen. Denk daarbij aan het ouderschapsplan omdat de kinderen ouder zijn geworden en daarmee de situatie veranderd is.

Mijn persoonlijke aanpak

Bij echtscheidingsbemiddeling begin ik met een kennismakingsgesprek met beide partners tegelijk.
In dit gesprek licht ik toe wat je kan verwachten van deze vorm van bemiddeling en welke onderwerpen in hun specifieke situatie op de agenda kunnen komen.
Er zijn geen kosten verbonden aan dit kennismakingsgesprek en is in die zin dan ook vrijblijvend.
Als partijen besluiten verder te gaan, dan stel ik na dit gesprek een Mediationovereenkomst op en maken we de eerste afspraak.
Tijdens de Mediationbijeenkomsten komen verschillende onderwerpen op tafel, afhankelijk van de specifieke situatie.

Als er kinderen betrokken zijn, wordt daar ruimschoots de tijd voor genomen; wat betekent deze, voor hen, lastige en emotionele situatie.
In de gesprekken besteden we aandacht aan het ouderschapsplan. Daarnaast moeten ook veel praktische zaken geregeld worden, zoals alimentatie en de verdeling van goederen.